Terugblik SAM vrijwilligersevent 2024


Ontmoeting en het vinden van nieuw vrijwilligerswerk, dat stond centraal tijdens het Vrijwilligersevent vorige week. Dit event werd van dinsdag 30 januari t/m donderdag 1 februari georganiseerd door de SAM vrijwilligerscentrale in Bodegraven, Reeuwijk-Brug en Waarder.
Zowel actieve vrijwilligers en mensen die vrijwilligerswerk zoeken konden hier terecht voor informatie en leuke workshops. Daarnaast was er veel ruimte voor ontmoeting tussen beiden, onder het genot van een hapje en drankje.
“De gesprekken die deze dagen zijn gevoerd waren erg waardevol” vertelt Esmée Hensen van de SAM vrijwilligerscentrale. “Mensen die er waren, waren oprecht geïnteresseerd in vrijwilligerswerk en zich aan het oriënteren welke vrijwilligersorganisatie bij hen past”. Vult zij verder aan. Ook organisaties onderling raakten met elkaar in gesprek en wisselden kennis met elkaar uit.
Een maand voorafgaand aan het Vrijwilligersevent lanceerde de SAM vrijwilligerscentrale ook een nieuwe website. Welke het bij elkaar brengen van vraag en aanbod op het gebied van vrijwilligerswerk moet vergemakkelijken. Met succes: de eerste matches zijn al gemaakt. “Het Vrijwilligersevent hebben we georganiseerd om naast digitaal, het ook fysiek mogelijk te maken om vraag en aanbod aan elkaar te verbinden”, vertelt Esmée.
De organisatie kijkt tevreden terug op het Vrijwilligersevent en de lancering van de nieuwe website. “Wel gaan we kijken hoe we het Vrijwilligersevent verder kunnen ontwikkelen, zodat het volgend jaar nog meer mensen aantrekt”, sluit Esmée af.

« Terug naar vorige pagina