Feestelijke plaatsing en onthulling van de mozaïekbank


Op zaterdagmiddag 30 maart is in Waarder, met veel enthousiasme en betrokkenheid vanuit het dorp, de mozaïekbank feestelijk onthuld. Na een lange uitgebreide voorbereiding en ontelbare uren vrijwilligerswerk was het eindelijk zover. Onder toeziend oog van naar schatting ruim honderd belangstellenden werd de zware bank op zijn definitieve plek naast het Huis van Alles geplaatst.
 
Het project is met enorme toewijding gerealiseerd door een team van vrijwilligers, die ontelbare uren hebben gewerkt aan het “mozaïeken“ van de bank, kleurrijk voorzien van afbeelding met elk betrekking hebbend op Waarder en de landschappelijke omgeving. Met behulp van een met vlaggen en ballonnen versierde tractor met vorklift werd de bank, vanaf de locatie bij de familie Kon en een eveneens met ballonnen versierde route, naar de plaats van bestemming, een door de gemeente gereed gemaakte plek naast de ingang van het Huis van Alles, gebracht. Na een korte inleiding door Leonne Dikmans namens het Huis van Alles, werd door wethouder Jan Leendert van den Heuvel samen met Cor Kon de feestelijke onthulling verricht.
 
Om de feestelijkheid van het moment te benadrukken, werden voorafgaand aan de onthulling door de aanwezigen twee coupletten van het Volkslied van Waarder gezongen. Direct naast de bank zijn twee grote tegels aangebracht met daarop de namen van de sponsoren en alle betrokkenen die hebben bijgedragen of meegewerkt aan de realisatie van de bank.
 
Na de onthulling was het tijd voor een feestje. Drankjes werden rondgedeeld en er werd een toast uitgebracht op dit bijzondere moment. Met muziek van DJ Jan en smakelijke versnaperingen van “Grand Café op Wielen – Tap on Tour” werd de feestvreugde voortgezet tot aan het eind van de middag en begin van de avond.
 
Het was een dag vol samenhorigheid, trots en feestelijkheid in Waarder, waar de mozaïekbank met veel inzet en betrokkenheid tot stand is gekomen. Dit initiatief toont de kracht van gemeenschapszin en vrijwilligerswerk, en zal ongetwijfeld een leuke ontmoetingsplek worden voor de inwoners van Waarder.

Klik [HIER] om alle (70+) foto’s van de feestelijke plaatsing en onthulling groter te bekijken

« Terug naar vorige pagina