Inloop spreekuur buurtsportcoach

Huis van Alles Reeuwijk-Brug maakt plannen

Binnenkort gaat het Huis van Alles Reeuwijk-Brug langzaam aan weer de activiteiten oppakken. De programmaraad is hierover druk in gesprek. Uiteraard wordt er per activiteit gekeken naar de haalbaarheid en de veiligheid van gasten en vrijwilligers. We volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM. Zodra er meer bekend is, is de informatie te vinden op deze website.

Lees meer

Make-over huis van alles Driebruggen

Tijdens de verplichte sluiting i.v.m. het Corona virus hebben de vrijwilligers van het huis van alles Driebruggen niet stil gezeten! Onze ‘huiskamer’ heeft een ware metamorfose ondergaan. Allereerst is het plafond aangepakt. Door een verlaagd plafond aan te brengen is de vaak hinderlijke akoestiek aanzienlijk verbeterd. Daarna kon de ietwat verouderde stijl van muren en vloer natuurlijk niet achter blijven. Met menig mankracht werd de klus geklaard en met een prachtig resultaat mag ik wel zeggen!

Lees meer

Huis van alles Driebruggen start 15 juni voorzichtig op.

Vanaf 15 juni gaat het Huis van alles Driebruggen langzaam aan weer de activiteiten oppakken. Uiteraard wordt er per activiteit gekeken naar de haalbaarheid en de veiligheid van gasten en vrijwilligers. We volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM en de aansturing vanuit de gemeente via stichting SAM. Vooralsnog gaan de volgende activiteiten door:

Creacafé

Inloop op donderdag

Tabletcafé

Bridge (indien het haalbaar is om de 1,5 meter afstand te realiseren)

Cameraad 

Kids en koffie 

Expositie van de maand 

Bingo

Voor alle andere activiteiten wordt er nog gezocht naar een passende invulling.

Lees meer

tijdelijk sluiting

In verband met het Corona virus is het Huis van Alles tijdelijk gesloten.

Lees meer

Boekenkasten

Omdat we nog erg veel boeken in voorraad hadden, zijn we op zoek gegaan naar een tweede tweedehands boekenkast. We wilden er graag eentje die in stijl bij de andere zou passen. En kijk eens wat het geworden is!

Lees meer

Pak een stoel en schuif aan!

Pak een stoel en schuif aan!

Heeft u ook wel eens een vraag waarvan u niet goed weet bij wie die vraag thuis hoort en laat u het daarom dan maar om de vraag te stellen. Wilt u geïnformeerd worden over bepaalde onderwerpen. Maakt u zich zorgen om iemand in uw omgeving. Ziet u dingen in het dorp die u graag zou willen veranderen. Of zoekt u gelijkgestemden om een plan of idee mee uit te werken. Vaak betreft het geen grote issues of soms juist wel en loopt u er al wat langer mee rond. Of u heeft gewoon een grandioos idee, maar mist wat informatie en/of mensen om het tot realisatie te brengen.

Allemaal redenen om eens aan te schuiven tijdens Pak een stoel bij u in het dorp in het Huis van Alles. Op onderstaande tijden kunt u hier medewerkers treffen van de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk, het Sociaal team en welzijnsorganisatie SAM. Zij hebben misschien niet direct een helemaal passend antwoord, maar wel een luisterend oor en denken graag met u mee. Zij kunnen u de beste route wijzen, in contact brengen met de juiste dienst en/of mensen, uw vraag of signaal verder helpen en met u meedenken hoe ideeën voor elkaar kunnen komen.

Pak een stoel is een informeel inloop moment waarvoor geen afspraak nodig is. Iedereen is welkom. De medewerkers van SAM, Sociaal team en Gemeente hebben een stoel voor u klaar staan en zijn iedere week te vinden in het Huis van Alles Waarder om kennis te maken, een kopje koffie te doen en bij te praten.

Waarder               dinsdag     16.00 – 17.00 uur  in de Huiskamer van Waarder.

Lees meer

Elke dinsdag; Pak een stoel moment.

Voor al u vragen aan de gemeente, SAM Welzijn of andere prangende vragen.

De mensen van de gemeente en Sam Welzijn zitten elke dinsdag voor u klaar vanaf 16.00 uur in de Huiskamer van Waarder.

Schroom niet om langs te komen. De koffie staat voor u klaar.

Lees meer

JEU DE BOULES

Achter het wierickehuis ligt een mooie jeu de boules baan. Via het huis van alles

word daar in de zomermaanden elke week gebruik van gemaakt door enthousiaste dorpsgenoten.

 

Lees meer

WANDELEN

Iedere dinsdagmiddag om 13:30 uur. Onder begeleiding van een ervaren wandelcoach een leuke route wandelen in en rond Nieuwerbrug. Het programma wordt aan u aangepast. Deze activiteit is geschikt voor beginnende en ervaren wandelaars. Kom op dinsdagmiddag om 13.30 uur naar het Huis van Alles en wandel lekker mee. Uw deelname kost niets.

Lees meer

WARME MAALTIJD IN DE MIDDAG

Elke eerste dinsdagmiddag van de maand word er door vrijwilligers gekookt en geserveerd. Het menu word van te voren bekend gemaakt in het huis van alles of via facebook. Kosten zijn € 6,50 inclusief één drankje, aanvang 12:00 uur. Aanmelding kan tot de vrijdag ervoor bij Mieke Burggraaf: tel. 06-29275234  of per e-mail naar mieke.tuin92@gmail.com.

Lees meer

BINGO

Elke maand spelen we Bingo op een woensdagavond vanaf 20:00 uur. We spelen acht ronden. De kosten voor alle acht ronden zijn € 8,00. Datums kunt u vinden op onze actuele agenda of via facebook.

Lees meer

TABLET CAFE

Elke dinsdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur. Heeft u vragen over het gebruik van uw laptop, tablet of telefoon? Op deze ochtend kunt u al uw vragen stellen hierover.

Lees meer

INLOOPMIDDAG

Elke woensdagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur. Kom eens binnen voor een kopje koffie/thee, praatje of speel een spelletje mee.

Lees meer

SOOS

Elke dinsdagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur. Gezellig met elkaar rummikuppen, sjoelen of klaverjassen.

Lees meer

INLOOPOCHTEND

Elke maandagochtend van 10:00 tot 12:00 uur. Kom eens langs voor een kopje koffie/thee, gewoon een praatje of doe een spelletje mee.

Lees meer

CREA BEA

Elke maandagochtend van 10:00 tot 12:00 uur. Onder begeleiding word er elke keer weer wat anders geknutseld. Kosten zijn € 2,00 per week.

Lees meer

Oliebolleninloop

Op 31 december hebben we tijdens de inloop het jaar alvast uitgeluid met oliebollen. Het was een gezellige bijeenkomst met veel meer mensen dan we gewend zijn, dus iedere keer werd er weer een tafel aangeschoven. Wat leuk dat zoveel mensen het Huis van Alles weten te vinden!

Lees meer

Kerstdiner

Op 17 december 2019 werd een uitgebreid kerstdiner geserveerd. Op het menu stonden een amuse, kippenbouillon, rollade, rode kool met cranberries, spruitjes, stoofpeertjes, aardappel-pastinaakpuree en als afsluiting een grand-dessert. Iedereen liet het zich goed smaken. De tafels zagen er extra gezellig uit met zelfgemaakte lopers en servetten (met dank aan Lies) en kerststukjes met een nepkaarsje (met dank aan Jan).

Niet alleen de gasten, maar ook de kookvrijwilligers beleven veel plezier aan een activiteit als deze. Dat begint al bij het bedenken van het menu en het uitproberen van nieuwe gerechtjes thuis. Ze doen de boodschappen, bereiden de gerechten en serveren deze aan tafel. Zelfs tijdens het afwassen en opruimen is het heel gezellig met elkaar, zodat we na afloop moe maar voldaan naar huis gaan.

Lees meer

Jaarfeest van De Keuen van het Dorp

Jaarfeest van De Keuen van het Dorp: 8 heren en 5 dames streden op 6 november 2019 om de eer vlotbrugkampioen te worden.  Bij de dames ging Inge van Bekkem er met de titel vandoor, tevens met de beste score van iedereen. André van Leeuwen wist bij de heren de meeste punten te behalen. Het was verder een gezellige middag met een drankje en hapje en er werd afgesloten met een normaal potje biljarten door de heren. Met dank aan André voor het verslag en de foto.

Lees meer

Ruilplank

I.v.m het corona virus is de ruilplank tijdelijk gesloten

Volg ons ook op facebook Huis van Alles Bodegraven.

Lees meer

Samen eten

i.v.m het corona virus geen samen eten .

Volg ons ook op facebook Huis van Alles Bodegraven.

Lees meer

NL Doet

Het Huis van Alles/ Buurthuis Vromade doet ook mee met NL doet op 13 en 14 maart 2020.

Helaas kon door het corona virus het vrijwilligers ontbijt niet doorgaan .

Wij hebben wel met een bijdrage van het Oranje fonds  het Huis / Buurthuis met een verfje en wat aanpassingen tot een warme huiskamer gemaakt .

Volg ons ook op facebook Huis van Alles Bodegraven.

Lees meer

Agenda

Week

Maand

Inloop spreekuur buurtsportcoach

20200604 10:30

Vrouwenmorgen

20200604 10:30

Meidenwerk

20200604 10:30

Budgetkoken

20200604 10:30